De razende reporter

Hier ben ik dan, uw razende reporter Top-Drop, om meer te vertellen over de boxerclub Utrecht. Een vereniging van boxerliefhebbers die wekelijks bij elkaar komen om te trainen op het prachtige omheinde veld aan de rand van Amersfoort.

Hoe ziet zo’n trainingsavond er dan uit, hoor ik u vragen. En is het iets voor mij? Om met de eerste vraag te beginnen. Het terrein is opgedeeld in drie grote velden. Rechts achterin verzamelen de jonkies zich. Alles wat valt in de categorie jong, onbezonnen en met bananen in de oren is welkom bij trainster Marlou. Zij traint de baasjes en kroelt met de puppies, pubers en aanverwante artikelen. Door middel van sport, spel en momenten van rust leren baasjes, vrouwtjes en andere gezinsleden hoe zij moeten luisteren naar hun hond. Dat de honden geen speelgoed zijn, maar gevoelige wezens met diepe gedachten wat zich uit in vooral doen wat de baas niet gevraagd heeft. Geduld is de grootste kracht van een goede boxerbaas en veel humor helpt daar bij.

Rechts voor op het veld wordt wekelijks een parcours opgebouwd met hordes, kattenloop, schutting, wip en tunnels. De zeer ervaren trainster Audrey maakt de baasjes gek met Franse, Belgische en tegenwoordig zelfs Zweedse wissels. Eén ding is duidelijk, zweten zal je. Vanaf 14 maanden met een goede conditie zijn boxers welkom bij behendigheid. Er is een groep voor beginnende baasjes. En een gevorderde groep met een aantal wedstrijdlopers. Deze baasjes bereiden zich voor om de eer van Boxerclub Utrecht hoog te houden bij landelijke en soms internationale wedstrijden (helemaal in België) Aan onze honden ligt het niet. De baasjes hebben soms nog iets meer training nodig om de bekers mee naar huis te nemen.

Links achter op het veld wordt de nieuwste hondensport behoefte. Hoopers. John de trainer is elke week van de partij om een uitdagend parcours neer te zetten. Deze bijzondere sport waar de moeilijkheid zit in het samenspel tussen baas en hond is speciaal voor baasjes en honden die niet kunnen/ willen of mogen springen. Is deze sport dan saai en minder spectaculair dan behendigheid. Zeker niet! De Hoopers vormen een uitdaging omdat de baas op afstand staat te zwaaien met zijn armen en de bijbehorende hond moet een inschatting maken wat de baas precies bedoelt met die molenwiekende gebaren. Waar bij behendigheid de baas altijd een stapje vooruit loopt op de hond, loopt bij Hoopers de hond vooruit op de baas. Dit vergt discipline, vertrouwen en uitzonderlijk contact op afstand. Het is de ultieme sport voor gedreven honden zoals de boxer die met eigenzinnigheid en robuuste wendbaarheid door het veld gaat op zoek naar de ultieme beloning… een knuffel, een bal, een koekje..

Links voor op het veld is het sociale hoekje. Honden en eigenaren liggen/ zitten/ staan samen op het veld te kijken naar elkaar. Verhalen worden uitgewisseld, ervaringen gedeeld onder het genot van een bak water en versnaperingen. Afspraken om samen te wandelen worden gemaakt. Boxerclub Utrecht is vooral een gezelligheidsvereniging waar veel aandacht is voor menselijk contact en de gemene deler, de liefste, de knapste en de mooiste boxers uit de regio. Want ik ben er natuurlijk ook elke week te vinden. Is de boxerclub Utrecht ook iets voor jou? Natuurlijk! Voor elke leeftijd en sportiviteit biedt Boxerclub Utrecht een mogelijkheid. In september starten we weer met de lessen op dinsdagavond. Welkom bij gehoorzaamheid, behendigheid en Hoopers. Voor een gratis proefles neem contact op via de website www.boxerclubutrecht.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *